helg<3

Okej nu sitter jag barnvakt, de andra aupairerna är på en fest men fick lov att jobba, en maskeradfest skulle vara roligt att se hur alla ser ut, men får se kort sen.

Är väldigt trött idag, igår åkte jag in till stan och träffade annika, sen kom annika också och vi gick till en bar, en engelsk sport bar. Vi kom dit runt halv tio redan men det var massa folk.  Billig öl fanns det med, fyra öl för 14 franken. Så vi drack swiss öl, brukar inte dricka öl men den va soo good. Det var väldigt bra musik, bra att dansa till. Dj:en var väldigt söt så vi tänkte gå och prata med honom men de glömde vi bort sen när annika kom och sa att andra annika hade raggat upp en kille som hade tre kompisar. En var väldigt söt men annika gillade inte honom för han var för seriös:P pratade lite med honom och han var trevlig men lite humm, den andra kompisen som jag pratade med var väldigt rolig som de flesta h'är är. Vi stannade där till runt kl fyra, de stängde halv fem, mycket bättre än hemma där de stänger två. Så då gick det bara natt tåg hem, eller till effretikon så hade måstat gå därifrån, så fick sova hos annika. somnade direkt när jag lagt mig ner. Sen vaknade vi 11 och åkte in till Ikea med Hanna och andra annika. Känndes som om man var i sverige, i sundsvall :P Det har en shop där med svenska produkter, fanns estrella chips, marabou, räkost ja det fanns mycket. köpte choklad och lakris fiskar.  Sen åkte de hem för att göra sig klar till festen hos Johanna, och jag hem för att vara barnvakt:/ jaja så kan de va.
Ser på en film med brad pitt nu, Meet joe black. lite skum

have a good night

vinprovning

Idag var jag ledig igen, var så skönt att inte behöva kliva upp när alla sprang omkring och skrek på morgonen. På måndagar kommer chjat hon tar hand om mia till 12 och sen när Malin slutar hämtar farmor dem och då städar chjat huset. Hon kommer från filipinerna, men bor med en schweizare hon är 27 och han är 28. Hon är jätte gullig och snäll. De bor i staden som ligger åt andra hållet , 10 min med tåget, ganska stor stad, Winterthur heter den, Så när hon hade städat klart så undrade hon om jag ville följa med dit så vi hoppade på tåget, hon sa att min biljett hör till den zonen också så att jag fick åka gratis, Lena sa att jag nog måste betala hälften så vart lite orolig, ska vi inte fråga ? nej nej de går fint ändå, men ingen kontrollant så de fixade sig. Vi gick runt i affärer och fikade, har ju inga pengar så kan inte köpa nått, så jobbigt jag hittar massor jag vill ha. Plus att det är rea överallt så allting är as billigt.

Sen tog jag tåget därifrån till Zurich, och då kom det en as jobbig kille och pratade med mig, han var från africa men hade bott där i 5 år, och han bah ja men vi kan ju dricka kaffe när du är klar på tyska kursen. Jag bah nej jag jobbar imorrn så måste hem. Jag kan ta dig på disco nån dag jag betalar för dej det är lungt, Sen sa han kan jag få ditt mobil nummer, Nej men jag har ingen mobil. skulle vara ganska pinsamt om den hade ringt då:P men såg gav han mig sitt nummer , joo stor chans att jag skulle ringa. Så jag gick av i stadelhofen där min språkskola ligger och så gick han också av, Jag gick bara av för din skull jag går upp till Banhof sen , jag bah what the fuck .
Så sa att jag måste in till språkskolan direkt och han bah jaha får jag en kram, så påträngande kille. Sen sa han att jag väntar på dig kl 6 i banhof imorgon. öö nej jag ringer dig i sånna fall, hoppas att jag inte stöter på honom igen

Sen var det aupair träff idag, Vinprovning, med viner bara från schweiz, alltså ja de känns ju skillnad men är inte så bra på att känna vad det smakar, om det är torrt eller ja vad e de annars blött?? Men det var roligt många fler aupairer nu. Efter gick jag och två andra till starbucks, eller hur de nu stavas. Inte det billigaste cafet kanske, men väldigt mysigt och de har bra grejjer. var duktig då och kom ihåg att skicka sms om att jag kommer hem senare:p annika och annika fikade jag med, ganska roligt att de har samma namn. Sen så är det maskeradfest på lördag hemma hos en av aupairerna. Har lovat att vara barnvakt då har jag för mig! men får de hur jag löser det

guten nacht

söndag

Okej det är ganska mycket regler i det här huset, är inte så van vid det precis så kommer inte alltid ihåg att säga typ nu går jag ut. Eller om jag är en minut typ sen på morgonen så tänker ju inte jag att det gör någonting eftersom barnen sitter ändå och äter och jag börjar ju med att klä på dem äta kan de ju göra själva. Väntade på att de skulle äta klart häromdagen och sen hjälpa dem. Men då var jag tydligen försenad?? humm ja men skit samma.

idag sov jag ganska länge, sen gick jag på en promenad in till effretikon, där tågstationen ligger, det är väll inte så stort direkt bor kanske tio tusen pers där eller nått men därifrån till zurich går det tåg minst tre gånger i timmen. träffade en kille där då , han undrade vad jag gjorde där av alla ställen:p han hade aldrig träffat någon från sverige eller england eller nått i effretikon. Han  var ganska kort och ahns fingrar var kortare än mina väldigt sött:P men han var lite dum, han bah i sverige finns det inga killar med mörkt hår som mig va, och jag trodde alla i sverige va långa och du är ju kort:P Han var väldigt rolig, de flesta människorna här är roliga. dessutom är de väldigt trevliga, om man går så säger alla grötzi vilket betyder typ goddag vad jag förstått, man säger det till folk man inte känner allafall. Känner man dem säger man hoi. så de e en skillnad mot hemma, för där är alla man möter bara sura, och de blir förvånade om man säger hej. En annan skillnad e att här har bilarna lyset släkt när det är ljust, ser ganska dumt ut. ser ut som om alla bilar är traskiga,     

P sa att det är väll klart att man inte behöver lyse när de ä'r ljust, men jag vet inte.

Har hittat en sida där jag kan se de svenska tv kanalerna, väldigt skönt eftersom på min tv är alla program på tyska, hur dumt som helst.. Såg på ally mcbeal igår eller den nya serien hon är med i  brothers and sisters, och så pratade de tyska, såg ju stört ut, man ser ju och hör att det inte är hennes röst och alla bakgrundsljuden försvinner. Det är en sak som är dumt med det här landet.

sov gott, för de ska jag göra nu

helg igen

Väldigt skönt, var otroligt trött på fredag morgon, är det egentligen varje morgon när jag än går och lägger mig, men de går lättare att kliva upp efter en helg. Nu ringer det men ingen svarar, lite udda eftersom de e hemma

Nu idag ska jag allafall städa mitt rum, går runt och städar hela dagara men i resten av huset då hehe Malin sa till mig för nån dag sen, varför städar du hela tiden:P, men nu här inne tycker till och med jag att det ser välldigt illa ut. Och är för pank nu för att göra något annat idag:P Så om någon känner sig manad att skänka pengar till de fattiga så kan jag ställa upp som mottagare.

fundere lite på hur jag ska lägga upp min semester, skulle kanske vara bra att åka hem i maj eftersom jag fyller år då och annars blir ju moa ledsen om jag inte är hemma på hennes, Och sen komma hem någon gång under sommaren. Och sen såklart på julen, Hösten i övik är väll inte så nödvändig att komma hem på i vilket fall.

Det går lättare på tyskakursen nu med när jag hör tyska mer och mer, förstår mer än de andra. Om jag gjorde det och tyckte att de gick lite för lätt fick jag byta upp mig, men va fan de är ju bara skönt att inte tycka att det är för svårt. Plus att grammatiken i tyska inte är så rolig, och kan fortfarande inte säga hela meningar så bra.

Så här ledsen var maria när jag lämnade stockholm :P

så här ledsen var maria när jag lämnade stockholm :P

hehe det är en söt bild
Har vart lite sen med att fixa betterier till cameran men ska ta lite bilder nu när jag hinner, mitt rum är för stökigt nu men ska städa på torsdag tror jag, ska ta bilder på alperna med, Det ser jätte fint ut härifrån, de är minst två timmar bort, trodde inte att man skulle kunna se dem alls.

idag var första dagen jag var själv, var väldigt lungt på förmiddagen när bara mia var hemma, väldigt skönt . Sen kom Malin hem runt 12 så vi käkade, båda åt upp allt:P hehe känndes bra för att va första gången själv eftersom de inte gör de så ofta annars. Så båda fick glass och eftersom jag med åt upp min mat fick jag också en glass
och sen sov mia i 1.5 timme, så då var det bara Malin så var lungt det med.

Men sen så var det balett på eftermiddagen, de är så söta med sina balett kläder :D Sa alltid att Moa skulle börja med de, men nej då.

Vart på språkkursen igår, trodde att läraren skulle prata engelska men hon pratade bara tyska, och så frågade hon frågor till oss hela tiden och så måstede man svara på tyska, jag kom in lite sent eftersom jag fick lov att lämna in papper i reseptionen, så direkt så fick jag svara på massa frågor hehe vart ganska roilgt. Så blev helt i centrum och alla fick pressentera sig för mig, var inte så många intressanta personer.

Alla andra i min klass är äldre och många har barn. Var en tjej från polen, hon lät jätte rolig på tyska, sen var det två killar från usa och en från kanada, deras tyska uttal var helt uselt. Det känns bra att tyska e likt svenska, för dem blir det ju mycket svårare, jag fick jobba med en kille från usa och han började slå up besuchten , tänkte är du dum eller de e väll klart att det betyder besökte. Men det är ju inte likt engelska, när vi lyssnade på ett band och sen skulle svara på frågor så ägde jag alla också, är inte alls svårt att förstå. Men att själv komma på hela meningar är de svåra, är ju bra att vi får svara på mycket frågor då antar jag.

Har inget intressant att säga idag, har bara vart en lugn avslappnande dag

hehe hoppas maria inte dödar mig pga bilden:p

Ledig

Ja nu har jag vart ledig i två dagar, har vart skönt att slippa kliva upp tidigt, men det är ganska drygt att bo såhär mitt i familjen när man är ledig, skulle kanske va skönt att få lite space ibland. Men det går bra ändå, tjejen som var här innan mig hade en pojkvänn i zurich som hon bodde hos på heljerna.

Ja igår så var jag på stan och träffade patric, han är väldigt söt, men ja nog om de.

imorgon börjar språkkursen, är ledig imorgon med så ska nog in till stan lite tidigare och sen gå på kursen vid sju, längtar, vill lära mig mycket tyska så att jag kan prata med folk på deras språk,
Var och köpte mina hörlurar och killen bah börja tokprata på schweizertyska, jag bah öö kan du säga de där på engelska tack, han bah humm och gav mig växeln och sen frågade om jag ville ha en påse och sen good bye, så har ingen aning om vad han snackade om innan där.
brukar inte precis längta efter att ha lektioner men de känns bara roligt.

är så trött så skulle kunna somna nu,
hoi

språktest idag

Några dagar sedan jag skrev nu, har vart lite mycket de här dagarna, är tok trött på kvällen så somnar jätte tidigt och sen vaknar jag efter några timmar och är pigg. Men strunt i de, nu klarar jag att åka tåg och allt det där utan problem. i morse åkte jag in till zurich vid tjugo i nio , hade en tid för att göra språktest klockan nio så hann precis. Kom in där och hittade ingen reception, bara massa klassrum tänkte att jag ska nog inte kliva in i något av dem och fråga. hittade sen tillslut en dörr och bakom den satt de massa hjälpsamma personer. Fick vänta ett tag då , de är inte så noga med tiden , funkar fint för mig:) Tillslut kom en tjej som skulle intevjua mig då , hade ingen aning om att de va muntligtså vart ganska närvös, hon började då snacka på tyska, förstod de mesta faktiskt. Det svåra är att prata själv, att hitta på meningar och få det att betyda något. hon frågade lite vad jag hade gjort igår och så, sa att jag hade arbaiten und in der abend eine film gesehen, Men det lät nog ganska dumt när jag sa de, fast tror hon förstod så hon frågade vilken film, och det är ju inte så svårt att svara på eftersom jag bara sa film titeln, charlie and the chocolate factory, Hon var också ett johnnydepp fan som tur var så hon tyckte nog att de gick ganska bra för mig. Fick sen göra ett skriftligt test, grammatik, Ja de gick väll som de gick kan man säga. Fick ganska bra på första delen, men sen på andra så fick jag ungefär 3 av 12, sen skulle jag bara skriva ner några saker jag gillar att göra, hon bah gav mig ett papper och sa skriv, fick prestatitions ångest. fick ner några knäppa ,meningar , får börja på nivå två, men om de e för lätt får jag byta upp mig. Får väll se vad de e för folk i min grupp :D och sen välja:P

Barnen är förtfrande väldigt söta, lilla Mia kallar mig för hemma, låter ganska roligt, "hemma nu" betyder ungefär, vart är emma nu. så det blir lite förvirrande för dem:P Idag var jag barnvakt på kvällen, de skulle ha ett möte med alla grannarna, eller med fyra av grannarna , de som bor i dem här nybyggda fina husen:P så de kom hit klockan åtta, och då skulle jag lägga barnen, det kan bli lite liv , men det gick bra. Läste iofs fyra böcker tror jag, en pettson och findus som var as lång, men de märker ju inte om man hoppar över lite här och där. De måste ha somnat närstan direkt för jag beöhvde inte gå in dit igen, de sover i samma rum så det kan bli lite skrik. Vi var med Malin idag och åkte skridskor, hon hade varit i skogen hela förmiddagen på kindergarthen så jag antar att hon måste ha varit ganska pömsig.

Har ätit en maträtt jag inte visste fanns också, recklett hette de, eller uttalas de allafall, låter väldigt fint och så. Men egentligen är det bara potatis med smält ost på, skulle nog inte vara något mamma skulle laga hemma precis, men de va riktigt gott, gillar ju både potatis och ost satt. Det fanns till och med speciella verktyg man skulle använda, osten var skuren i stora smala fyrkantiga bitar, sen la man den på en sak som såg ut ungefär som en spade, och ställde den på grillen, sen skalade man sin potatis medans osten smälte och hackade den på tallricken, sen när osten var tillräckligt smält så hällde man det över potatisen kryddade och åt. det var någon speciell ost, den hette racklett, men den smakade inte så mycket. Det var väldigt gott, min typ av mat, ganska onyttigt men de har ju ingen dött av.

I onsdags var jag på barnsång med lilla Mia, var roligt, sångerna var kanske inte så där jätte latjo men det var många aupairer där, en tjej som kommit bara dagen innan så jag var inte äns nyast!:) fick åka in till stan med mia själv då, går helt okej, Men det kan bli jobbigt att släpa på en vagn och en liten unge. och för att komma på tåget och spårvagnen så behöver man lyfta ganska högt, men de gick bra.

nu ska jag sova, har en stor säng, ska ta ett kort på rummet sen , ska sätta in många bilder imorgon, eller när jag får tid


vilse?:P

skulle skriva igår men internet funkade inte när jag kom hem, kom på imorse att de var för att hon tagit sladden från modemet och hett den i sin laptop och sen inte satt tillbaka den när hon gått och lagt sig. Men var rätt trött ändå så lika bra att jag sov ist.
 
Igår åkte barnen och lena med mig in till stan och visade vart svenska kyrkan ligger, för att sedan klockan sju var det aupair träff där. Dom lämnade sedan mig i stan och jag gick och kollade runt, skulle köpa hörlurar till min mp3, men hittade ingen sån affär, en tjej som jag träffade på aupair träffen sen sa vart de finns att köpa så får göra det imorgon ist.

Har ganska bra lokalsinne men gick lite vilse efter att de lämnat mig , vi var lite utanför i en annan stadsdel och jag skulle in till centrum, vi hade tagit spårvagn 14 dit, men tog 10 tillbaka så den körde inte samma väg så när jag klev av trodde jag att jag var någon helt annan stans än jag var, så fick lov att gå ner i underjorden där alla tåg går ifrån och sedan hitta tillbaka dit vi brukar gå ner, men det var inte så svårt att hitta där nere, så kom rätt.

Sen åkte jag på aupair träffen, och precis när jag klivit av spårvagnen kom det en tjej och frågade om jag visste vart nån konstig väg låg, hon sa de på engelska, frågade vart hon var ifrån. Hon var också från sverige och hade just kommit ner så de va tur att hon stötte på mig som ungefär visste vart de låg.  Så vi gick dit, vi var kanske 12  stycken, alla var inte aupairer men det var najs, smart att ha sånna träffar.

Klara hon som var i den här familjen för mig var där också så fick träffa henne, de var tur för att hon sa att ta den stora bussen sen när du kommer hem, det är natt bussen och lena hade sagt att det var en liten buss. Åker tåg först i kanske 15 min sen åker jag buss i kanske 5 , det går att gå därifrån, men det var väldigt mörkt då. Tåget kom fram precis 20 över och då gick bussen, men han precis, hehe och så frågade  "Tagelswangen?" han bah Hoj. tänkte bah humm det menas nog ja och som tur var åkte den förbi där, höll på att missa när jag skulle av, men såg precis ett hus som jag kände igen.  annars hade jag väll hamnat någonstans långt ute i boschen:P

Första dagen

klev upp i morrse kl halv tio, barnen sprang redan utanför mitt rum. Malin den äldsta sa att jag ska stå här vid dörren och se när hon kommer ut! Dom är jätte söta båda två, började så klart med att äta frukost då. Det var en speciell dag idag, det kallas helige drie köningen. Det är tydligen dagen då de tre vise männen kom till jesus. Man har då en speciell kaka som det är gömt något i , vissa brukar ha en sten . Men de blir ju lite farligt för tänderna, så i den vi åt var det en liten plastfigur. man bryter sen en bit var, Den som får plastfiguren blir kung.

Det var lilla Mia som fick den, hon är bara två år. sa att hon var tre, men hon fyller de i mars. Ur söt unge kritvitt hår och ganska galen, liten för sin ålder och pratar mycke. Malin är sex år och inte lika galen , men hon är ju iofs lite äldre. Hon följde efter mig hela tiden och höll mig i handen hela tiden vi var på stan idag, ja just de, var inne i Zurich idag, har köpt mitt tågkort, som funkar på tågen spårvagnarna och till och med på båtar, inte för att de var någon som kollade fall vi hade biljetter idag men det kan ju hända. staden var inte så svår orienterad. '
Tror jag kommer hitta lätt. Väldigt fint inne i stan, ser tyskt ut

Malin var sen med mig hela tiden när jag packade in alla kläder och tjaffs i garderoberna, sen innan hon skulle gå och sova så sa hon " emma är den finaste dagisfröken som vi haft" hehe tror att hon försöker smöra lite.

just anlänt

Ligger nu i min nya säng i mitt nya rum i min nya stad
Efter att ha ränt fram och tillbaka med buss, tunnelbana och flyg hela dagen så känns det skönt att äntligen få sova

Tänkte skriva lite först bara, åkte ner till huvudstaden på fredags morgon, åkte in till centralen och träffade maria sen låste jag in min stora väska där eftersom det skule bli aldeles för jobbigt att gå och konka på den , speciellt eftersom maria bor en bit utanför, sen säger mamma "dom snor alltid i skåpen där" känndes ju inte närvöst sen allafall, jag och maria kollade på natten när vi var inne i stockholm och den var kvar,  den var såklart kvar när vi kom tillbaka på morgonen också, sov hos maria och micke då, de har ganska nyss flytta till orminge väldigt fin lägenhet måste jag säga, mycket större än jag trodde.

Sen idag halv åtta på kvällen så lyfte planet från arlanda , med mig i och dessutom massa andra var helt fullt, sen så var det inte med sas jag åkte utan med swiss, så de pratade ju såklart tyska hela tiden, fattade noll.
Det ända jag kommer ihåg från tyskan i högstadiet är "unshuldigung das ich spät kommen" vilket betyder ursäkta att  jag kommer försent, plus att det stavas ju inte sådär, vet bara hur man säger det, men tyska de låter väldigt likt svenska så de ska nog gå fint.

Mina aupair barn pratar som tur är svenska, ska sova nu så jag får träffa dom imorgon

byee

RSS 2.0